Safer Internet Day 2021 - Tuesday 9 February

Bouw jij mee aan een beter internet?

# Samen voor een beter internet

Meer informatie

Wat?

Safer Internet Day is een wereldwijd evenement dat elk jaar in februari door de Europese Commissie wordt georganiseerd om van het internet een leuke, creatieve, verrijkende en veilige ruimte voor iedereen te maken. De Safer Internet Day, gevierd in meer dan 110 landen, stak snel de grenzen van Europa over en werd in de loop der jaren een toonaangevend evenement op de digitale agenda.

Beter internet

Met Safer Internet Day willen we voortaan inzetten op een beter internet voor kinderen en jongeren. We willen verder kijken dan de mogelijke risico’s en het louter beschermen van kinderen en jongeren. Beter internet brengt een positieve boodschap en heeft oog voor de fantastische dingen die jongeren doen online.

Door de voordelen van het internet te benadrukken, kunnen we kinderen en jongeren ook bewust maken van de valkuilen. We moeten alleen de juiste omkadering voorzien, om kinderen en jongeren te empoweren tot kritische digitale burgers met een positieve visie op digitale media. Met Safer Internet Day willen we hier op inzetten.

#Betternet Inspiration Day

Wat?

Op 9 februari nodigen we je uit voor een inspiratiedag voor een beter internet voor kinderen en jongeren. Experten leiden vier inhoudelijke thema’s in. Organisaties stellen hun succesvolle goede praktijken voor om een beter internet voor kinderen en jongeren te bevorderen.

Deze dag is ongetwijfeld een schat aan informatie en inspiratie om jouw werk met kinderen en jongeren te verrijken.

Overzicht van de lokale activiteiten

Dankzij jullie worden er in februari 2021 zowat overal in België talloze workshops en educatieve activiteiten georganiseerd om jongeren te sensibiliseren over heel verschillende facetten van hun virtuele leven zoals rechten en verantwoordelijkheden, online identiteiten, fake news, privacy en online content creëren.

Zorg dat jij ook op post bent!

Organiseer een educatieve activiteit om een veilig, verantwoord en positief gebruik van het internet bij jongeren te stimuleren: een les, een spel, een quiz, een informatiesessie of vorming. Alles is mogelijk!

Registreer je activiteit op deze site. Zo kan iedereen vernemen wat jij van plan bent en wie weet, inspireer je wel anderen om deel te nemen of om zelf aan de slag te gaan. Alvast heel erg bedankt voor je enthousiasme.

Lokale activiteiten ontdekken

Inspiratie nodig?

Consulteer onze rubriek Pedagogisch materiaal. Je zal er een waaier aan educatieve tools vinden om jouw ideeën rond preventiewerk vorm te geven.

Pedagogisch materiaal

Ben je leerkracht of werk je met kinderen en/of jongeren? Doe mee met Safer Internet Day op 9 februari 2021 en besteed aandacht aan het sensibiliseren van kinderen, jongeren of (groot-)ouders in je eigen school of organisatie.

Dat kan natuurlijk ook op andere dagen in het jaar. Op www.betternet.be vind je een waaier aan pedagogisch materiaal en activiteiten over een goed gebruik van het internet: privacy, fake news, e-reputatie, sexting, enz. Echt een onuitputtelijke inspiratiebron!